Представници министарства и фонда на летњој скупштини Организације српских студената у иностранству

Датум: 19.08.2015. | Категорија: Вести, Омладина

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) одржала је, 15. августа 2015. године, своју редовну летњу скупштину у – ОССИлацију, а истог дана уприличен је и свечани пријем у дому Народне скупштине Републике Србије уз присуство 180 званица.

OSSI

Поред чланова ОССИ-ја присутни су били и представници Министарства омладине и спорта, Фонда за младе таленте Републике Србије, као и представници дипломатског кора, верских заједница, представника институција Републике Србије, привреде, као и пријатељи и сарадници ОССИ.

На свечаном пријему у дому Народне скупштине Републике Србије представљени су чланови Управног одбора а затим и рад ОССИ-а у претходних годину дана. Присутнима су се обратили Александар Јаковљевић, председник ОССИ, Соња Лихт, директорка Београдског фонда за политичку изузетност, проф. др Ана Трбовић, једна од оснивача ОССИ 1997. године, нови потпредседник ОССИ-а и Страхиња Матејић, студент Корнел Универзитета. Награду ОССИ-евца године понео је Марко Павловић, алумниста који је имплементирао највећи ОССИ-ев пројекат, подржан од стране Управе за сарадњу са дијаспором и Србија у региону, Министарства спољних послова Републике Србије.

Присутнима се такође обратио и ОССИ алумниста Михајло Савкић који је испред генералног спонзора ОССИлације 2015, комапније А.Т. Керни (A.T. Kearney) говорио о раду А.Т. Керниа и сарадњи са ОССИ-ем. Након звничног дела, гости су наставили дружење у нешто неформалнијој атмосфери током коктела.

OSSI 2

Свечаном пријему у дому Народне скупштине Републике Србије испред Министарства омладине и спорта присуствовали су Снежана Клашња, помоћник министра за омладину, Марија Митић, посебни саветник министра омладине и спорта и Милош Радосављевић, координатор Радне групе Фонда за младе таленте Републике Србије.