Пети регионални сајам омладинског туризма у Новом Саду

Датум: 07.07.2016. | Категорија: Омладина

У Новом Саду се од 5. јула одржава дводневни Регионални сајам омладинског туризма ‒OPENS Youth fair 2016, који је званично отворила помоћница министра, Снежана Клашња.

Optimized-FB_IMG_1467808212790

Отварајући ову манифестацију, помоћница министра је организаторима честитала на јубилеју, будући да се сајам одржава пети пут по реду и посебно истакла да млади доприносе успешности сајма, јер се на регионалном нивоу повезују са својим вршњацима, тако да се овај догађај у потпуности уклапа у контекст управо одржаног Самита о западном Балкану у Паризу на којем је потписан Споразум о успостављању Регионалне канцеларије за сарадњу младих. Сајам је прилика за младе да се на једном месту упознају са туристичком понудом на Балкану, да заједно уче, стварају, да се друже и забављају у  Новом Саду, граду који је познат по садржајима које нуди младима, али и по посвећености градских власти развоју и промоцији омладинске политике, истакла је Клашња.

 

На свечаном отварању сајма присутнима су се обратили и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, директор и оснивач EXIT фестивала, Душан Ковачевић, директор Туристичке организације Града Новог Сада, Бранислав Кнежевић и менаџер пројекта кандидатуре Новог Садаза омладинску престоницу Европе, Вукашин Гроздановић.

 

OPENS Youth fair 2016 је ове године у знаку кандидатуре Новог Сада за омладинску престоницу Европе 2019. године и одржава се непосредно пред почетак EXIT фестивала.