Aгенцијa за Еразмус+ програм – упознавање са изазовима Преговарачког поглавља 26

Датум: 05.03.2016. | Категорија: Омладина

Делегација Републике Србије коју чине представници Министарства омладине и спорта, Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији, УГ Хајде да, иначе контакт тачке за Еразмус+ програм и Београдске отворене школе, задужене за подршку Министарству у координационим активностима у области међународне сарадње, боравила је 2-4. марта у Загребу, у радној посети Агенцији за мобилност и програме ЕУ Републике Хрватске.

Министарство омладине и спорта, Фондација Темпус - Еразмус+ канцеларија у Србији, УГ Хајде да

Успостављање агенције за спровођење ЕУ програма за образовање, тренинг, омладину и спорт Еразмус+ представља обавезу Републике Србије за затварање Преговарачког поглавља 26 – „Образовање и култура у процесу преговора наше земље за приступање Европској унији“. С тим у вези, радна посета реализована је зарад упознавања са информацијама од значаја и прикупљања искустава од хрватских колега које су процес успешно привеле крају.

Министарствo омладине и спорта, Фондацијa Темпус - Еразмус+ канцеларијa у Србији, УГ Хајде да

Нека од најважнијих питања, отворених током посете односила су се на кораке од припремних мера до акредитације агенције, структуру и међусекторску сарадњу унутар агенције, као и сарадњу са ресорним министарством.

Министарствo омладине и спорта, Фондацијa Темпус - Еразмус+ канцеларијa у Србији, УГ Хајде да

Током боравка у Загребу, делегација се састала и са представницима Министарства социјалне политике и младих Републике Хрватске, и том приликом дошло је до размене знања и искустава у области омладине, са идејом да се у наредном периоду сарадња интензивира кроз низ заједничких активности.