Удовичић посетио компанију Холцим

Датум: 10.06.2015. | Категорија: Активности, Вести, Омладина

Министар Удовичић обишао је компанију Холцим у оквиру пројекта за запошљавање младих у Србији, који је Министарство омладине и спорта покренуло уз подршку представника младих из савеза невладиних организација КOМС (Кровна организација младих Србије) и НАПОР (Национална асоцијација практичара и практичарки омладинског рада)

DSC_1095

„Драго ми је што Холцим препознаје значај и улогу младих и запошљава младе људе. Ово је последња компанија коју смо обишли у оквиру пројекта Министарства омладине и спорта, сада је на реду израда Националног програма мера запошљавања младих“, рекао је министар Вања Удовичић.

Идеја пројекта је да се кроз истраживање и разговор са компанијама дефинишу узроци слабе запошљивости младих и пронађу методе које ће тај проблем решити, као и да се, кроз разговор са компанијама, утврде потребе послодаваца за одређеним занимањима и критеријуми који се користе при запошљавању младих.

„У Холциму смо, као и у свим претходним компанијама, добили конкретне предлоге како да повећамо запошљивост младих. Показало се да млади излазе са факултета необучени за рад у оваквим компанијама, да немају довољно неформалног образовања, а оно на чему компаније попут Холцима инсистирају јесте боља сарадња са факултетима, у виду обезбеђивања праксе за младе како би се обучили за даљи рад“, закључио је Удовичић.