Удовичић: Обрачунаћемо се са малверзацијама и организованим криминалом у МОС-у

Датум: 03.06.2015. | Категорија: Активности, Вести

„Од како сам ступио на место министра добијао сам разне информације о малверзацијама и ,,буразерском“ економијом која се дешава у Министарству и одмах сам оформио Антикорупцијски тим да испита све те појаве.“

Vanja Udovičić

„Како је интерна истрага напредовала, тако су мени стизале поруке да спустим лопту и одустанем од таквих ствари. У свом животу радио сам све са 100% снаге, исправно и никада не бих пристао да радим другачије. Без обзира на најављене нападе и претње, које су ескалирале у претходних неколико дана, решен сам да ову ствар истерам до краја.

Антикорупцијски тим којем сам указао поверење, обавестио ме је пре два дана да је њихова интерна истрага при крају и да су до сада наишли на много упитних конкурса за доделу средстава појединим организацијама, ненормалних трошкова и других примера ненаменског трошења буџетског новца. Те поједине организације које троше десетине хиљада евра на такси услуге и килограме роштиља, који се наводно једу у 10 ујутру, нарушавају имиџ  других организација које раде јако квалитетно и одговорно и са малим средствима постижу велике резултате. Због њих нећу одустати од ове борбе док сам министар и грађанин ове земље.

Постоје сумње да су у томе активно учествовали и одговорни људи у Министарству. Тај тим се толико осилио у последње време да су њихове активности прешле границе земље.

Након завршене истраге, о резултатима ћу обавестити надлежно тужилаштво и јавност“, изјавио је министар Удовичић.