Свечано отворен Зелени камп у Обреновцу

Датум: 05.06.2015. | Категорија: Активности, Вести, Омладина

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, отворио је данас Зелени камп на свечаној церемонији која је одржана у Спортско културном центру Обреновац.

zeleni kamp obrenovac

„Сви смо се данас окупили овде с једним цињем, а то је да нагласимо значај и ширимо свест о животној средини, унапредимо квалитет исте и скренемо пажњу грађана на проблеме загађења и климатских промена, који су један од узрочника поплава“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Он је нагласио да је делегација ЕУ, у сарадњи са партнерима, организовала Зелени камп као награду за волонтере из свих крајева Србије који су 2014. године учествовали у камповима за пружање подршке поплављеним подручјима и најугроженијем становништву, које је организовало Министарство омладине и спорта кроз програм МЛАДИ СУ ЗАКОН.

„У оквиру програма ,,Млади су закон“, прошлог лета организовали смо 11 волонтерских кампова, од којих су чак три била у Обреновцу и 20 радних акција, на којима је учествовало преко 700 волонтера у поплављених подручјима. Ове године организујемо 30 волонтерских кампова и преко 150 локалних волонтерских акција“, поручио је Удовичић.

Након отварања кампа, министар Вања Удовичић придружиo се волонтерима у дечјем вртићу „Весељко” и радиo са њима на акцији озелењавања дворишта и игралишта за децу.