Ministar Udovičić u poseti Južnobanatskom okrugu

Datum: 27.03.2019 | Kategorija: Vesti, Sport,

Sadržajno o saradnji na daljem unapređenju uslova za razvoj sistema sporta i stvaranju novih prilika za mlade, dodela sportske opreme OŠ “Sveti Sava“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio opštinu Pančevo i obavio konstruktivne razgovore sa predstavncima institucija Južnobanatskog okruga o potrebama intenziviranja sistematske saradnje na stvaranju uslova za razvoj sistema sporta i sveobuhvatne primene omladinske politike u tom kraju.

Tokom sadržajne i otvorene diskusije, naglašeno je da bogata sportska tradicija ove oblasti nalaže da se svi raspoloživi resursi angažuju u izgradnji i obnovi sportske infrastrukture, podizanju nivoa stručnosti u sportu, uvođenju novih sportskih programa u školama, promociji zdravstvenog aspekta bavljenja sportom i vrednosti koje sport simbolizuje u dečijem razvoju i odrastanju.

Ministar Udovičić je napomenuo da je izuzetno zadovoljan raznovrsnošću sportskih aktivnosti među svim generacijama stanovnika okruga, i pohvalio rad i brojne stipendiste Fonda za mlade talente i Kancelarije za mlade. Tokom posete OŠ „Sveti Sava“ u Pančevu, dodeljeni su sportska oprema i rekviziti, a ministar Udovičić je imao prilike da poseti Ženski košarkaški klub „Tamiš“. 

“I ubuduće ćemo zajednički raditi na unapređenju sportske infrastrukture kao osnovnom preduslovu za još rasprostranjenije bavljenje sportom. Intenzivnija podrška radu i promociji lokalnim sportskim organizacijama i udruženjima u svim opštinama Južnobanatskog okruga je podrška ne samo razvoju sistema sporta, već i zdravlju svih njihovih stanovnika. Važno je imati vrhunske sportske rezultate, ali je najvažnije imati zdrave navike i baviti se sportom kao preduslovom za zdrav život . Raduje me veliki broj stipendista Fonda za mlade talente i nadam se da će taj broj rasti i ubuduće. Kroz podršku realizaciji svih projekata brojnih kancelarija za mlade stvaramo uslove da se naši mladi u još većoj meri uključe u društvene tokove i stiču znanja i veštine neophodne za dalju afirmaciju u društvu. Nastavljamo da negujemo otvorenu i odgovornu saradnju po svim pitanjima kako bismo zajednički realizovali sve ključne ciljeve iz oblasti omladine i sporta, jer smo u istom timu“, naglasio je ministar Udovičić.

Nazad