64. рођендан Завода за спорт и медицину спорта

Датум: 09.03.2020 | Категорија: Вести, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, присуствовао је данас свечаној прослави  поводом 64  године  постојања  Завода за спорт и медицину спорта  Републике Србије.

Уз велику подршку Министарства омладине и спорта, oва реномирана установа  представља важну зону врхунског спорта, јер спортисти на једном месту имају најбоље услове за припреме, смештај и комплетну здравствену заштиту.

„ Завод за спорт и медицину спорта је био и остао кућа свих спортиста. Протеклих година Завод је значајно унапредио свој рад, и има видљив напредак како у новој опреми и инфракструктури, тако и у новим програмима и садржајима који нуде.

 У току је и изградња Мултифункционалне дворане – тренинг центра за шест спортова.  Џудо, карате, рвање, теквондо, стрељаштво и спортско пењање добиће свој тренинг центар. Изградња  вештачке стене пружа нове могућности за наше спортисте, али и шансу да ускоро организујемо међународна такмичења у спортском пењању.“ – истакао је министар Удовичић.

Ова јединствена установа за припрему и контролу врхунских спортиста, као и свих учесника у систему спорта има значајан удео у успесима свих наших спортиста.

„Завод за спорт и медицину спорта је лидер у области спортске медицине у региону. Као бивши спортиста знам да је Завод од неизмерне вредности за српски спорт. Сматрам да је добро да наши спортисти знају да постоји место на коме могу да се усавршавају и вежбају, али и да рачунају на помоћ врхунских стручњака. Наставите да савесно и одговорно радите за будућност српског спорта.  Хвала вам на   свему, честитам и срећно!“ рекао је Удовичић.

Да је завод од неизмерне вредности за српски спорт сматрају и врхунски спортисти, попут нашег прослављеног фудбалера Дејана Станковића, селектора ватерполо репрезентације Дејана Савића, и тренутно најбољег ватерполисте света Филипа Филиповића.

 Пријему су присуствовали и  представници  многих организација у области спорта, врхунски спортисти, спортски стручњаци и стручњаци у спорту. 

Назад

Архива вести