LOVEFEST

Сајт фестивала:  http://lovefest.rs/
Место одржавања: Врњачка Бања, Летња позорица
Време одржавања: Август
Трајање фестивала: 3 дана

Guarana-Lovefest-2013-3-300x199Lovefest је највећи омладински фестивал у централној Србији. Настао је 2007. године и одржава се у Врњачкој Бањи на Летњој позорници, отвореном амфитеатру из 50-их година XX века. Овај амбијент налази се налази се на 100 метара надморске висине и има капацитет  4.000 посетиоца.

На фестивалу су заступљени различити музички правци, а посебан лајт мотив је промовисање електронске музике у централном делу Србије. Током седам година на фестивалу су наступила нека од најпознатијих имена из света електронске музике, међу којима су и:Carl Craig,Marshall Jefferson, Good Groove, Martin Ten Velden, James Zabiela, Noir, Silicone Soul, Gramophonedzie, kao i Darkwood Dub i Darko Rundek. 

Од 2012. године је проширен на девет нових зона чији је циљ да мотивишу и подрже уметност и културу младих, као и омладински активизам. 

Активности су усмерене на акције које доприносе развоју једнакости, солидарности и толеранције са акцентом на пројекте који имају хуманитарни, социјални, еколошки, едукативани и забавни карактер. 

(photo: http://lovefest.rs)