Zadatak je da se omladina bavi sportom

"Svi smo tu da vodimo računa i brigu o sportu, mladima i budućnosti Srbije. Želeli smo da dobijemo konstruktivne ideje kako bismo mogli da unapređujemo sistem sporta u Srbiji, jer ova Straregija se odnosi na sve i traži od nas trud i odricanje kako bismo poboljšali zdravlje nacije", rekao je Udovičić.

Udovičić naglasio da prethodna stategija sporta nije završena do kraja i da bi ovim novim dokumentom ona trebalo da se zaokruži.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Dragan Atanasov naglasio je da će tri osnovne tačke prethodne Strategije - vrhunski sport, školski sport i razvoj infrastrukture - biti upotpunjen novim segmentom - unapređenjem rekreativnog sporta.

Atanasov je takođe rekao da u Srbiji postoji interesovanje mladih za bavljanje sportom i rekreacijom.

"Kod nas je taj problem vezan za nedostatak objekata, dok u Evropi mladi ne pokazaju interesovanje, iako imaju sve uslove za to. Naš zadatak je da omladinu privolimo da vežbaju bar tri puta nedeljno", rekao je Atanasov.

Javna rasprava o Strategiji razvoja srpskog sporta završava se 31. avgusta, a do sada su skupovi održani u Somboru, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Top