Vučić i Udovičić priredili prijem za atletičare

Prijemu su prisustvovali i finalisti Asmir Kolašinac i Emir Bekrić, polufinalista Miloš Raović, kao i treneri i predstavnici Atletskog saveza Srbije.

Premijer Vučić i ministar Udovičić čestitali su našim sportistima na osvojenim medaljama i rezultatima ostvarenim na Evropskom prvenstvu i obećali da će država preuzeti sistemsko finansiranje svih pojedinačnih sportova kako rezultati ne bi bili slučajni.

Uspeh naših sportista, pored njihovog truda i talenta, predstavlja i rezultat sistemskog ulaganja u sport, zaključak je današnjeg susreta.

Izuzetan uspeh predstavlja i činjenica da imamo dva predstvanika na Interkontinentalnom takmičenju, što je prvi put u istoriji srpske atletike.

Premijer Vučić poželeo je našim atletičarima uspeh na budućim takmičenjima i poručio da očekuje najmanje dve medalje na Olimpijskim igrama.

Španovićeva je u sredu do vicešampionske titule došla skokom u dalj od 6,81 metara, dok je Jelača dan kasnije ostvarila isti uspeh hicem koplja od 64,21 metara i za 1,53 metara nadmašila sopstveni nacionalni rekord (62,68).

Top