Veče nacija na Kalemegdanu

Pre nego što su odbojkaši i odbojkašice iz 35 država predstavili svoju tradicionalnu muziku, ples i hranu, učesnicima su se obratili organizatori 24. Svetskog školskog prvenstva.

,,Vi ste budućnost sveta. I zaista je lepo videti vas u ovolikom broju. Želim vam lep provod u Beogradu i nek najbolji pobedi", rekao je državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

Dobrodošlicu učesnicima Svetskog prvenstva poželeo je i zamenik gradonačelnika beograda Andreja Mladenović, kao i pomoćnik ministra omladine i sporta Uroš Zeković.

,,Želim vam da uživate u našem lepom gradu i da nam se ponovo vratite", istakao je Mladenović.

,,Uživajte u pobedama, ne tugujte zbog poraza jer jasno je da je na jednom ovakvom događaju najvažnije druženje", napomenuo je Zeković.

Domaćin večeri nacija Željko Tanasković naglasio je da bez pomoći Ministarstva omladine i sporta ne bi bilo moguće organizovati 24. Svetsko školsko prvenstvo.

,,Nadam se da se lepo provodite i da uživate u Beogradu i svemu onome što donosi Svetsko školsko prvenstvo. Mi svi danas ne bismo bili ovde da Savez za školski sport Srbije nema podršku Ministarstva omladine i sporta", rekao je Tanasković.

A onda je krenula žurka. Jermenija, Belgija, Brazil, Bugarska...smenjivali su se odbojkaši i odbojkašice jedni za drugim na sceni i „hvalili“ kulturom i tradicijom svoje države.

Top