Успешно завршена трећа година пројекта стручне обуке “Подстицање запошљавања младих“

Министар Удовичић истакао важност програма стручних обука за даљу афирмацију полазника на тржишту рада

Завршни сертификати пројекта стручне обуке “Подстицање запошљавања младих“ који се у последње три године реализује у сарадњи са немачком организацијом за међународну сарадњу ГИЗ данас су на свечаности у Палати Србија уручени полазницима који су успешно окончали програм. Циљ овог пројекта је да се пружи допунско оспособљавање особама старости од 15 до 35 година, како би оне унапредиле свој положај на тржишту рада и брже дошле до посла.

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић честитао је 87 полазника на успешно завршеном пројекту, захвалио се свим присутнима на доприносу у његовој реализацији – и истакао да је њихова посвећеност и заједнички рад најважнија потврда важности и дугорочног потенцијала пројекта за све који су његове задатке у потпуности испунили.

“Желим да изразим велико задовољство чињеницом што, после 3 године успешног спровођења овог пројекта, настављамо да развијамо нашу подршку организацијама и центрима који омогућују подстицајно окружење младима за стицање предузетничких вештина и започињање сопственог посла. Њихов циљ јесте да вам олакша пут до посла кроз стручно оспособљавање како бисте самостално могли да постанете што конкурентнији на тржишту рада, што су многи од вас до сада и потврдили запосливши се у различитим областима – попут сектора корисничких услуга, текстилне индустрије, примењеног занатства и других“, нагласио је министар Удовичић и додао:

“Нарочито ми је драго што су бројни млади путем обука стекли неопходне вештине и покренули сопствени посао. Такође бих истакао чињеницу да се у оквиру пројекта посебна пажња поклања младима из друштвено осетљивих група, што је омогућило великом броју младих Рома и Ромкиња да заврше обуку из каријерног вођења и саветовања, као и стручну обуку за запошљавање“.

Реализација пројекта „Подстицаље запошљавања младих“ биће настављена и наредне године кроз сарадњу Министарства омладине и спорта и ГИЗ-а.

 

 

Top