Улагањем у младе улажемо у будућност Србије

Министартво омладине и спорта и Развојна агенција Србије (РАС) потписали су данас Меморандум о сарадњи који ће допринети бољој промоцији омладинског предузетништва.

Споразум у РАС потписали су министар омладине и спорта Вања Удовичић и извршна директорка РАС Тамара Јуренић.

Како је речено на потписивању, обе стране ће радити на ефикасној координацији заједничких активности при планирању развоја, подршке, праћења реализације и промоције омладинске политике и омладинског предузетништва.

„Потписивање овог Меморандума ће додатно допринети успостављању сарадње међу институцијама у циљу повезивања младих са привредом, удружењима за младе и њиховим савезима, канцеларијама за младе, као и акредитованим регионалним развојним агенцијама. Циљ коме тежимо је још бољи амбијент за живот и рад младих људи, стимулативни услови за улазак младих у предузетничке воде и реализацију иновативних пословних.“, рекао је министар Удовичић.

Министар је нагласио да улагањем у младе улажемо и  у будућност Србије. Онје након потписивања истакао да се укупни напори Владе Републике Србије, пословног и невладиног сектора на плану развоја предузетништва примећују и осећају, и да истраживања показују да је у Србији 2016. приметан пораст броја младих који су запослени у односу на 2015. годину за 4,3%, али и пораст оних који би желели да започну самосталан посао за 6 %.

Јуренић је изразила задовољство због потписивања овог Меморандума и истакла наду да ће заједнички рад дати велике резултате.

„Развојна агенција Србије улаже велике напоре у развој предузетништва, а са великим задовољством могу да кажем да смо ове године остварили запажене резултате и имали велики број пријава за програме подршке. Чак шест пута више пријава у односу на претходну годину  имали смо за програме намењене почетницима у пословању, односно око 1.200, а за које су могли да се пријаве и млади. Млади су изразили велико интересовање и за друге програме, а надам се да ће њихова заинтересованост убудуће бити још већа“, истакла је Јуренић

Top