Удовичић у Пољској: Развој спорта по угледу на земље ЕУ

Датум: 31.08.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић сусрео се у Варшави, током утакмице Србија-Пољска којом је отворено Светско првенство у одбојци, с председником Пољске Брониславом Коморовским и министром спорта и туризма Анжејем Бјернатом.

Министар Удовичић честитао им је на феноменалној организацији отварања којем је на националном стадиону присусутвовало више од 65 хиљада гледалаца чиме је, на мечу између Пољске и Србије, након 62 године оборен рекорд у броју навијача на једној одбојкашкој утакмици.

Он је искористио прилику да им захвали на помоћи коју је Пољска пружила Србији током мајских поплава, као и да честита на избору премијера Доналда Туска на место председника Европског савета.

Након сусрета с пољским министром, Удовичић је изјавио да је Србија кренула у унапређење система спорта.

„На том путу, користићемо искуства земаља Европске уније, а посебно оних које су у ранијем периоду имале сличан систем и уређење као и ми. Приоритети су нам подизање рекреативног и аматерског спорта, пуна одговорност и транспарентност у финансирању спорта, и трансформација и професионализација клубова“, рекао је Удовичић.

Српски министар спорта и председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић  присуствовали су свечаном отварању као гости председника Светске одбојкашке федерације Арија Грасе.

Назад

Архива вести