Udovičić: Ovo je istorijska godina za srpski sport!

„Čestitam svima na najuspešnijoj - istorijskoj godini za srpski sport, ona je zajednički uspeh svih nas. Ovo je godina u kojoj su oboreni svi rekordi po broju medalja, organizovana su velika međunarodna takmičenja, usvojen novi Zakon o sportu i niz podzakonskih akata... Verujem da zajedničkim radom sledeću godinu možemo učiniti još boljom i uspešnijom!“, rekao je Udovičć.

Ministar omladine i sporta je činjeničnim brojkama istakao kako se sistemski dobar posao u sportu uvek može videti kroz vrhunske rezultate i broj medalja i odličja koji se konstantno povećavaju.

Poređenja radi, kako kaže Udovičić, u ovoj olimpijskoj godini osvojeno je 37 medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama, 7 više nego prošle godine, a to je savršen pokazatelj tendencije da srpski sport bude svake godine sve bolji i bolji. Ovo je i godina u kojoj su sportisti Srbije osvojili ukupno 651 medalju, što znači da se toliki broj puta vijorila srpska zastava na pobedničkim postoljima širom sveta.

Udovičić je čestitao dobitnicima Specijalnog priznanja Sportskog saveza Srbije. Nagrade za životna dela uručio je državni sekretar za sport Predrag Peruničić trofejnom košarkaškom stručnjaku Željku Obradoviću i nekadašnjoj rukometnoj zvezdi Svetlani Kitić.

Top