Удовичић отворио трим стазу и мултифункционални терен у Тутину

Датум: 29.09.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је данас трим стазу и мултифункционални терен у Тутину, који је један од осам оваквих терена чију је изградњу Министарство омладине и спорта финансирало ове године.

„Зашто су ови терени важни? Пре свега јер их могу користити сви – од професионалних спортиста до рекреативаца. Волео бих да сваки град и општина имају по један овакав терен. Волео бих, такође, да као што је данас, свакога дана буде пун деце која се баве спортом. То је разлог зашто ово радимо“, рекао је Удовичић.

Udovičić - Tutin 1

Он је истакао да се до сада показало да је мултисекторски приступ далеко учинковитији. „Таквим примером дошли смо до овог терена затвореног типа. Улагањем у више субјеката добијају се већи резултати. Такође, желим да истакнем да подједнако водимо бригу о целој Србији и овим желимо да приближимо Тутин Београду и пошаљемо јасну слику младима о присутности Владе широм Србије“, нагласио је Удовичић.

Udovičić - Tutin 2

Он је подсетио да ће Србија до краја године добити Атлетски стадион у Крушевцу и Дворану у Београду. Такође, да су почели радови на спортском центру Караташ, као и да се планира изградња националног ватерполо тренинг центра у Врњачкој Бањи, отворен је нови олимпијски базен у Руми и ради се на уређењу 30 фудбалских терена широм земље.

Udovičić - Tutin 3

„Све су то видљиви докази нашег рада и посвећености да свима обезбедимо што боље услове за бављење спортом. Наравно, желимо да доведемо стране спортисте у Србију, желимо да одржавамо овде велика такмичења, желимо да врхунским спортистима пружимо најбоље услове – али пре свега ово радимо због наше деце и њихове будућности. Желимо да их мотивишемо да проводе време напољу, са својим вршњацима, бавећи се спортом“, истакао је Удовичић.

Назад

Архива вести