Удовичић: Млади показали шта су праве вредности

Датум: 09.07.2014 | Категорија: Спорт,

Око хиљаду студената који примају државну стипендију Фонда за младе таленте дало је свој допринос помоћи становништву угроженом мајским поплавама кроз волонтирање у прихватним центрима, самостално организовање хуманитарних акција и финансијску помоћ, наводи се у извештају који је усвојен на данашњој седници Фонда за младе таленте који функционише под окриљем Министарства омладине и спорта.

“Не само да су најбољи ђаци и студенти, већ су у овој тешкој ситуацији показали да су добри и хумани људи, који на делу показују своју несебичност и истинску жељу да помогну онима којима је помоћ потребна. Поносни смо на наше стипендисте који су показали да праве вредности и даље итекако постоје у Србији“, рекао је министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић.

Академик Димитрије Стефановић, који је и генерални секретар Српске академије наука и уметности, на седници Фонда је посебно похвалио стипендисте и истакао да је то прави пример који треба да буде апострофиран, како би се у српској јавности баштиниле праве вредности.

  Назад

Архива вести