Удовичић и Мали у акцији пролећног чишћења Београда

Датум: 03.04.2015 | Категорија: Активности, Омладина,

,,Свако од нас има обавезу према месту у којем живи и према својим  суграђанима. Обесхрабрује чињеница да у 21. веку уопште има потребе да се апелује на људе да воде рачуна о својој околини.  Управо људски немар је, ипак, оно што наше улице и реке претвара у депоније, доводи  до  запушавања  канала,  који  се  изливају  услед  сваке  кише“, рекао је министар омладине и спорта, Вања Удовичић.

Велика пролећна акција чишћења Београда званично је  почела у четвртак,  2. априла и трајаће до 1. маја. Градоначелник Београда, Синиша Мали, и министар омладине и спорта Вања Удовичић, прикључили су се акцији у Радничкој улици на Чукарици.

,,Сваким баченим  отпатком,  не  само  да  се  показује  некултура,  већ  се  доприноси  и стварању потенцијално опасних ситуација за људско здравље и живот. Неопходно је схватити озбиљност ситуације и то да је потребно да свако од нас уложи само мало труда да би се избегли призори којих смо данас сувише често сведоци“, рекао је Удовичић.

У  акцију  уређења  престонице  укључено  је  шест  секретаријата,  две  службе, Комунална  полиција,  девет  јавних  предузећа  и  Туристичка  организација Београда. Грађани су до сада пријавили око 500 локација, а план је да се у првих 10 дана акције обради око 20 – 25 локација.

Назад

Архива вести