Udovičić i Gašić: Izgradnja po planu, Atletska dvorana će biti spremna do Evropskog prvenstva       

Ministar odbrane Bratislav Gašić kazao je da su, uprkos određenim zastojima u prethodnom periodu, učinjeni značajni napori i doneti zaključci Vlade Srbije da se ovaj proces nesmetano nastavi. „Odlučeno je da se formira projektno-menadžerski tim koji će se starati o svim daljim investicijama na ovoj lokaciji, sve do završne faze predviđene za početak 2016. godine. S Ministarstvom omladine i sporta dogovorili smo sve dalje korake koje ćemo preduzeti kako bismo bili u potpunosti spremni za organizaciju Evropskog prvenstva“, izjavio je Gašić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio je Ministarstvu odbrane i ministru Gašiću na angažovanju oko završettka Atletske dvorane koja se gradi na prostoru kasarne „General Jovan Mišković“ na Banjici.

 „Prva faza je zvanično gotova, u pripremi je dokumentacija za raspisivanje javne nabavke za drugu fazu. Vlada Republike Srbije je za 2015. godinu opredelila 198 miliona za završetak prvog dela druge faze, a za 2016. godinu konačnu isplatu od 150 miliona čime će ovaj objekat, prvi takve vrste u našoj zemlji i regionu, biti završen. Dvorana neće biti u funkciji samo profesionalnih sportista i pripadnika Vojske Srbije, već će biti prilagođena i za osobe sa invaliditetom i za rekreativce“, kazao je ministar Udovičić.

Neposredno uz kompleks Atletske dvorane nalazi se otvoreni sportski teren za atletiku, čime je ostvareno povezivanje ova dva sadržaja, koji su u funkciji atletskih disciplina.

Ukupna površina Atletske dvorane i pripadajućih administrativno-sportskih sadržaja iznosi oko 7202 kvadratnih metara.

Prostor je u potpunosti prilagođen potrebama budućih korisnika – Atletskog saveza Srbije i Vojne akademije.

Top