Удовичић доделио стипендије најбољим студентима у Новом Саду

„Додела стипендија није крај наше бриге о младима, већ желимо да их мотивишемо да остану и раде у Србији. Кроз сарадњу са компанијама у Новом Саду, Гаспромом, ЕРСТЕ банком и Нинамедиа-ом, више од 200 стипендиста добило је могућност праксе или запослења. Сарадња са компанијама нам је јако важна с обзиром на то да трећина стипендиста након праксе добије посао“, рекао је министар омладине и спорта који је и председник Фонда за младе таленте.

Од 2008. године до данас, Фонд за младе таленте је стипендирао 2695 студената са Универзитета у Новом Саду, у чије је школовање и академско усавршавање држава инвестирала 739.100.000,00 динара.

Министар омладине и спорта посетио је и Бечеј у коме је доделио сертификате у оквиру програма „Једнака шанса за све младе 2"  који  је неколико  омладинских организација, а пре свега  БУМ (Бечејско удружење младих), спровело у дело захваљујући финансирању Министарства омладине и спорта.

„Подржали смо пројекат јер су неформално образовање и пракса предуслов за запослење младих. Оно што је јако важно јесте да се на овоме не заврши, већ да вам ово буде само један степеник на путу до запослења. Драго ми је да овде видим младе људе који су од најранијег доба препознали потребу за стручним усавршавањем. За сваку је похвалу то што сте одлучили да своје слободно време искористите за учење, јер је знање нешто што вам нико не може одузети“, истакао је Удовичић.

Top