SVEČANO OTVOREN SEDMI MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA SRBIJE: Pred punom Halom 1 Beogradskog sajma, posetioce pozdravili Davor Štefanek, Dejan Stanković i ministar Vanja Udovičić

U impozantnom sportskom ambijentu Hale 1 Beogradskog sajma, svečano je otvoren 7. Međunarodni Sportski sajam Srbije – tradicionalna manifestacija koja i ove godine prezentuje najbolje i najznačajnije rezultate srpskog sporta.

Po intoniranoj himni „Bože pravde“, prisutnima su se obratili predsednik Sportskog saveza Srbije i naš trofejni sportista Davor Štefanek, proslavljeni međunarodni fudbalski as Dejan Stanković i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sublimirajuću sve što je u 2018. godini srpski sport postigao. Među istaknutim zvanicama ceremonije otvaranja bili su i predstavnici diplomatskog kora i predsednici  i funkcioneri brojnih sportskih saveza, uz veliki broj sportskih legendi, aktuelnih šampiona i sportista i sportskih stručnjaka.

„Put uspeha“, slogan ovogodišnjeg Sajma sporta – simbolizuje put nastanka vanserijskih međunarodnih uspeha koje naši sportisti postižu iz godine u godinu, time promovišući našu zemlju u najboljem svetlu širom sveta. Istovremeno, programske celine manifestacije predstavljaju i brojne  projekte koje Ministarstvo omladine i sporta sistematski sprovodi u saradnji sa sportskim savezima, međunarodnim organizacijama i ostalim ministarstvima Vlade Srbije na promociji školskog, amaterskog, rekreativnog i profesionalnog sporta – i popularizaciji odgovornog bavljenja sportom kod dece i pripadnika svih uzrasta radi afirmacije zdravog načina života i nosećih društvenih vrednosti sporta.

„Nalazimo se u godini najvećeg uspeha srpskog sporta – uz do sada osvojenih rekordnih 45 medalja na međunarodnim takmičenjima u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama. Još jednom je srpski sport oborio sopstvene rekorde i pokazao da ne postoji cilj koji je nedostižan. Zahvaljujem se još jednom šampionima i svima koji u ime srpskog sporta čine našu zemlju ponosnom – i čestitam na obaranju svih rekorda!“ izjavio je, između ostalog, u pozdravnom govoru Ministar Udovičić.

U okviru bogatog programa bilateralnih sastanaka na Sajmu sporta, Ministar Udovičić je ugostio Ministra omladina i sporta Rumunije Konstantina Bogdana Mateia i Ministra ljudskih resursa Mađarske Mikloša Kaslera sa kojima je u sadržajnom i konstruktivnom razgovoru razmotrio prednosti daljeg proširenja saradnje u oblasti sporta, kao i mogućnosti zajedničke organizacije važnih međunarodnih sportskih događaja.

Top