Srbija domaćin Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021.

Srbija će biti glavni domaćin Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021. godine. U prisustvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, u Palati Srbija, predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, potpisali su ugovore o organizaciji kontinentalnog takmičenja. Srbija će dobiti jednu od grupa, isto kao i Bugarska, Rumunija i još jedna zemlja koja će naknadno biti odlučena, a u Srbiji će biti odigrana i polufinala, meč za treće mesto i finale. 

 “Veliko mi je zadovoljstvo što sam sa prijateljima i kolegama ovde. Čestitam Zoranu Gajiću na svim uspesima što je ostvario. Ženska reprezentacija je prva na svetu, muška četvrta. Kad uzmemo veličinu naše zemlje i poredimo se sa najvećim reprezentacijama, ovo je nezamisliv uspeh”, rekao je predsednik Aleksandar Boričić i dodao:

“Evropska federacija je promenila način organizacije. Iduće godine prvi put ćemo imati Evropsko prvenstvo za muškarce u četiri države, za žene takođe u četiri zemlje, što je osam država ukupno. Bugarska organizuje prvenstvo do polufinala, Rumunija će takođe biti organizator, a imamo nekoliko kandidata za četvrtu državu. Finale će biti u Srbiji. Potpisali smo ugovor sa Eurosportom, kako bi promovisali prvenstvo.”

Predsednik OSS Zoran Gajić je istakao da je veoma srećan što je potpisan ovaj ugovor.

“Od srca se zahvaljujem ministru sporta i omladine Vanji Udovičiću. Ovo će biti takmičenje gde će naša publika videti sve igračice. Tu je i Liga nacija, gde ih takođe mogu videti. Na EP 2021. imaćemo desetak mečeva. Mi kao savez dobro stojimo i zahvaljujem se svima koji lobiraju za nas. I sami znate koliko nam pomažu. Klubovi su ćelije igrača i to nas brine. Zahvaljujući ovom prvenstvu, nadamo se da će klubovi proizvesti još više igrača i igračica”, zaključio je Gajić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je podsetio da je Srbija jedina zemlja na svetu koja je na Svetskom prvenstvu u obe konkurencije igrala u samoj završnici.

“To je za svaki ponos, svi zajedno smo se radovali. Njihovi uspesi govore koliko se sistematski ulaže u odbojku. Rezultati su došli nakon kontinuiranog ulaganja i finansiranja. Čestitam Gajiću i Boričiću i svima ostalima koji su videli da je temeljan rad pravi rad. Drago mi je što ćemo 2021. predstaviti odbojku. To je značajno za devojke, kao i generalno za sve sportiste, što će igrati pred svojom publikom. Želja nam je da promovišemo devojčice i dečake u sportu. Posle svakog takmičenja naša baza je jača i brojnija”, rekao je Udovičić i zaključio:

“Slobodno ću reći da će ovo prvenstvo biti najbolje organizovano takmičenje. Postavili smo standarde, siguran sam da će Beograd i Srbija biti pravi domaćini. Svi koji budu došli, sigurno će poželeti da se vrate u Srbiju.”

 

Top