Rezultati Javnog konkursa za programe i projekte za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade

U okviru Javnog konkursa za programe i projekte za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade koji je raspisan 1. avgusta 2016. godine, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 141 predloga, Ministarstvo omladine i sporta je odabralo 25 projekata za deo konkursa A: sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 30.228.716,92 dinara i 6 projekata za deo konkursa B - sprovođenje programa MLADI SU ZAKON koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 11.987.800,00 dinara.

U cilju sprovođenja ciljeva Nacionalne strategije za mlade, Ministarstvo omladine i sporta nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih, udruženjima za mlade i njihovim savezima u sprovođenju različitih omladinskih aktivnosti iz oblasti definisanih ovim konkursom. Ciljevi ovog konkursa bili su: podsticanje mladih za aktivno učešće u društvu i volonterskim aktivnostima, rešavanju problema i potreba lokalnih zajednica širom Srbije; podizanje svesti o značaju inkluzivne omladinske politike kroz uvažavanje različitosti i pružanje svim mladima, bez obzira na individualne razlike, jednake mogućnosti za učešće u različitim oblastima društvenog života, podrška međuvršnjačkoj i međugeneracijskoj solidarnosti; predlaganje mera za poboljšanje stambene politike za mlade; povećano korišćenje kulturnih sadržaja među mladima; pravovremeno i sveobuhvatno informisanje i poboljšanje uslova za povećanje mobilnost mladih i povećano učešće mladih u zaštiti životne sredine i održivog razvoja.

Rezultate Javnog konkursa za programe i projekte za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade možete preuzeti OVDE.

Top