Rekordna poseta drugog dana Sajma sporta: Brojne aktivnosti legendi sporta, aktuelnih i budućih šampiona na Sajmu sporta Srbije

Drugi dan sedmog Sajma sporta Srbije bio je obeležen mnoštvom važnih i zanimljivih aktivnosti Ministarstva omladine i sporta u cilju razvoja i promocije sportske scene i najvažnijih dolazećih manifestacija koje će u narednom periodu biti organizovane u našoj zemlji. U nastavku jučerašnjeg sastanka kvatrilaterale ministara sporta Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije – na kojem je bilo reči o mogućoj zajedničkoj kandidaturi ove četiri zemlje Balkana za zajedničku organizaciju EP 20208 i SP 2030 u fudbalu, jedna od najvažnijih tema proisteklih iz jutarnjeg bilateralnog sastanka ministra Vanje Udovičića sa bugarskim kolegom ministrom Krasenom Kralevim bila je zajednička organizacija EP 2021 u odbojci za žene.

Ministri su obilazak izlagačkog programa Sajma započeli zvaničnom posetom štandovima  Antidoping agencije Srbije i Zavoda za sport i medicinu sporta – na kojima su upriličeni sastanci sa direktorkom dr. Milicom Vukašinović-Vesić i direktorom Goranom Bojovićem. Na štandu Sportskog saveza Srbije ministre Udovičića i Kraseva dočekao je predsednik Sportskog saveza Srbije i višestruki šampion u rvanju Davor Štefanek. Ministri su posetili i štand Paraolimpijskog saveza Srbije, dok im je dobrodošlicu na štand Olimpijskog komiteta Srbije poželeo predsednik Božidar Maljković. Obilazak Sajma sporta ministri su iskoristili da razmotre nove oblasti saradnje na polju sporta između dveju zemalja.

U daljem toku radnog dana, štand Ministarstva omladine i sporta je ugostio trofejne reprezentativce iz paraolimpijskih sportova, prilikom čega im je ministar Udovičić čestitao na brojnim medaljama i uspesima – i potvrdio još veću podršku Ministarstva za njihove pripreme i takmičenja.

Zanimljiv razgovor o korišćenju razvoja kanala komunikacije i novih informativnih tokova u korist sporta vođen je sa sportskim novinarima, u kome su ministarstvo i mediji potvrdili svoju posvećenost promociji zajedničkih ciljeva i pravih vrednosti sporta.

Najmasovnija ceremonija dodele priznanja ovogodišnjeg sajma sporta upriličena je za najbolje timove Prve džudo lige Srbije , čijim članovima je ministar Udovičić lično uručio medalje na trofejnom podijumu.

U susret Evropskom prvenstvu u košarci za žene sledeće godine u našoj zemlji, Ministra Udovičića su na štandu Košarkaškog saveza Srbije primili predsednik Predrag Danilović i generalni sekretar saveza Dejan Tomašević – razmotrivši najvažnije teme vezane za uspešnu organizaciju ove važne manifestacije za našu zemlju, sportsku scenu i privredu.

Posebno zanimljiv deo današnjeg premijernog programa Sajma sporta bila je promocija knjige „Medalje zauvek“ – dela koje je živopisno ovekovečilo karijere i najveća dostignuća 60 legendarnih osvajača medalja na najvećim međunarodnim takmičenjima za našu zemlju.

 

 

Top