Расписан конкурс Фонда за студије у иностранству

Датум: 29.07.2016 | Категорија: Омладина, Омладина конкурси,

Министарство омладине и спорта са задовољством саопштава да је данас, 29. јула 2016. године, Фонд за младе таленте Републике Србије расписао Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланицa Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2016/2017. годину.

Конкурс ће бити отворен до 1. новембра 2016. године, а право на стипендију ће имати студенти који уписују студије другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима.

Конкурс је објављен у дневном листу „Политика“, као и на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорта – Фонда за младе таленте Републике Србије www.fondzamladetalente.rs.

Текст конкурса, обавезан образац за пријаву на конкурс, списак водећих светских универзитета, изјаву о прибављању података и пример овлашћења за потписивање уговора можете преузети ОВДЕ.

Министарство омладине и спорта обавештава младе да је у односу на претходне године Текстом конкурса у обавезној документацији предвиђен нов документ – изјавa о сагласности да орган прибави податке из службене евиденције или да ће сами прибавити уверење о држављанству, што је у складу са одредбама новог Закона о општем управном поступку.

Фонд за младе таленте је од 2008. године до данас доделио више од 2800 стипендија студентима који су своје студије наставили у иностранству на најбољим светским универзитетима.

Назад

Архива вести