Predstavnici Indonezije, Republike Srpske i Abu Dabija na Šestom međunarodnom Cajmu sporta

Šesti međunarodni Cajam sporta obeležilo je i prisustvo specijalnih gostiju iz Republike Indonezije, Republike Srpske i Abu Dabija.

Na poziv Ministarstva omladine i sporta i na osnovu Memoranduma o razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Indonezije o saradnji u oblasti omladine i sporta koji je potpisan 2015. godine, delegacija Indonezije se tokom Sajma sporta predstavila posetiocima izvođenjem svoje tradicionalne borilačke veštine Pencak Silat.

Republika Srpska je na ovogodišnjem Cajmu sporta dobila priliku da predstavi svoj rad u oblasti sporta. Ova aktivnost bila je praćena i posebnim sastankom predstavnika Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske sa predstavnicima Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kako bi se razmotrile mogućnosti unapređenja saradnje sportskih udruženja dve strane.

Kako je u Beogradu 2014. godine uspostavljena formalna saradnja sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima potpisivanjem Memoranduma o razumevanju u oblastima omladine i sporta između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Generalnog sekretarijata za omladinu i sport Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sajam sporta je posetila i visoka delegacija Sportskog saveta Abu Dabija koja je posebno interesovanje pokazala za razmenu iskustva u oblasti sportske infrastrukture.

Poslednjeg dana Sajma sporta za delegacije Indonezije i Abu Dabija organizovana je poseta i obilazak Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

 

Top