Predstavljena monografija "Sportske škole–sportski kampovi, 50 godina sportskih kampova u Srbiji"

Istraživanja koja su sprovedena u Ministarstvu omladine i sporta, nedvosmisleno ukazuju na činjenicu da su velika ulaganja države u ove programe bila opravdana, i da su programi sportskih kampova za mlade perspektivne sportiste postigli svoj cilj i ujedno pokazali da ovi programi imaju svoju budućnost i u narednom periodu.

Izrada ove publikacije ima za cilj da istakne značaj organizacije sportskih kampova, na najbolji način predstavi rad granskih sportskih saveza i prikaže veliki broj sportista koji su bili učesnici sportskih kampova.

Značaj monografije proizilazi iz činjenice da su programi sportskih kampova za mlade perspektivne sportiste imali važnu ulogu u sportskim karijerama velikog broja uspešnih sportista.

Pored pozvanih gostiju na promociji su se obratili državni sekratar za sport Predrag Peruničić, prof. dr Branko Bošković sa Fakulteta za sport i prof. dr Milan Mihajlović, recenzent ove monografije.

Tokom obraćanja brojnim predstavnicima Ministarstva, fakulteta, sportskih organizacija i sportskim prijateljima, autor monografije dr Mirko Kantar se zahvalio svima koji su dali doprinos izradi ove publikacije.

 
Top