Pomoćnica ministra Snežana Klašnja na otvaranju Sajma omladinskog preduzetništva

Privredni forum mladih u okviru projekta Put mladog preduzetnika , koji je finasijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta, organizuje prvi trodnevni Sajam omladinskog preduzetništva. od 13. do 15. decembra u Beogradu.

Prvog dana sajma, na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Snežana Klašnja pomoćnica ministra omladine i sporta, Laura Pavlović, direktorka kancelarije za ekonomski i demokratski razvoj USAID u Srbiji, Daniel Berg, direktor EBRD kancelarije za Srbiju, Zoran Martinović, direktor Nacionalne slžbe za zapošljavanja a sam  Sajam je zvanično otvorio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Snežana Klašnja je u svom obraćanju istakla značaj saradnje u oblasti zapošljavanja mladih, naglasila je da je jedan od prioriteta rada Vlade RS  veća zapošljivost i samozapošljivost mladih i da je Ministarstvo omladine i sporta samo u poslednje četiri godine podržalo 136 projekata usmerenih ka smanjenju nezaposlenosti, podsticanju preduzetništva i samozapošljavanja mladih.  Kao rezultat toga  13 620 mladih je prošlo kroz obuke kojima se doprinosi zapošljavanju i zapošljivosti , 1360  je prošlo programe stručne i radne prakse, zaposlilo/ samozaposlilo   se 1037  mladih i formirano  je 10 biznis inkubatora. Navela je da je Sajam i prilika da  se preduzetnici i oni koji imaju preduzetničke ideje predstave kompanijama koje će prikazati svoje aktivnosti i programe podrške omladinskom preduzetništvu.

Sajam će okupiti 60 različitih izlagača, a očekuje se preko 1500 posetilaca. Kroz interaktivne panel sesije posetioci će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima kompanija, mladim preduzetnicima i predstavnicima institucija o preduzetničkim idejama i načinima realizacije istih.

Top