Перуничић угостио представнике Европске универзитетске спортске асоцијације

Званична комисија ЕУСА у највишем саставу борави у Београду од 17. до 19. марта ради обиласка спортских и смештајних капацитета, релевантних институција и организација, а одлука о домаћину биће донета на конгресу ЕУСА у Вроцлаву, у априлу.

”Драго ми је што имамо прилику да угостимо челнике Европске универзитетске спортске асоцијације. Кандидатура Београда за домаћина Европских студентских игара 2020. године сјајна је прилика за промоцију Србије и шанса да се покажемо као добри домаћини. Имамо могућности и услове за одржавање овог такмичења и надамо се најбољем исходу у априлу”, рекао је Перуничић.

Perunicic

Он је истакао да је један од приоритета Министарства омладине и спорта инфраструктура управо због услова за организовање такмичења на европском и светском нивоу, као и да овакво масовно такмичење позитивно утиче на развој спортског туризма наше земље и мотивише и подстиче младе да се баве спортом.

Перуничић је поручио да ће Србија, уколико буде изабрана бити најбољи домаћин свим такмичарима, да ће организација, као и увек, бити на врхунском нивоу и да ћемо из наше земље послати дивну слику свету.

Пријему су присуствовали председник ЕУСА Адам Рочек, генерални секретар Матјаж Печовник и члан ИO Ивана Ертлова, као и представници Универзитетског спортског савеза Србије: председник Синиша Јаснић, генерални секретар Ђоко Чучковић, менаџер пројекта кандидатуре Срђан Бошковић, извршни секретар Драгица Јовановић и проректор за међународне односе Универзитета у Београду Иванка Поповић.

Top