Перуничић примио представнике Међународног параолимпијског комитета

Перуничић је истакао да Министарство омладине и спорта и Параолимпијски комитет Србије имају одличну дугогодишњу сарадњу и додао да подршка, у оквирима могћности државе, неће изостати уколико српском комитету буде додељена организација овако битног догађаја.

„Сигуран сам да би Параолимпијски комитет Србије организовао овај догађај на највишем нивоу и показао се као успешан домаћин. Данас смо нашим гостима из Немачке показали да Влада Републике Србије преко Министарства омладине и спорта брине и подржава Параолимпијски комитет Србије и спортисте параолимпијце. Спортисти с инвалидитетом у погледу подршке коју добијају у потпуности су једнаки с другим спортистима, а бројни сјајни резултати које постижу служе на понос целој земљи“, рекао је Перуничић.

Скупштина Међународног параолимпијског комитета, за чије организовање се Параолимпијски комитет Србије кандидовао, финансирала би се од уплата учесника и  средствима из редовног годишњег програма ПОКС-а.

Данашњем састанку у Министарству омладине и спорта присуствовали су менаџери за међународне односе и организацију такмичења Међународног параолимпијског комитета Стефани Келер и Денис Павловић, као и председник  и генерални секретар Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић и Бојан Јаћимовић.

Top