Peruničić: Država pokazala da veruje u paraolimpijce

„Paraolimpijci su nas već navikli na ovakve susrete imajući u vidu odlične rezultate koje prave ove godine. Njihovi uspesi pokazuju da sistem paraolimpijskog sporta u Srbiji funkcioniše i da strategija i ciljevi koje smo postavili daju rezultate. Koliko nam je važan sport osoba s invaliditetom najbolje govori činjenica da je za Paraolimpijski komitet ove godine iz budžeta opredeljeno 42 miliona dinara, što je za 70 odsto više nego 2013. Država i Ministarstvo veruju u ove momke, i želim im da nastave istim tempom, jer su oni odličan primer za sve sportiste kako trudom, snagom i pravim odnosnom prema sportu može da se napravi vrhunski rezultat“, rekao je Peruničić.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović zahvalio je Vladi Srbije i Ministarstvu na uvećanju ovogodišnjeg budžeta za sportiste s invaliditetom. „Ovi momci su dvostruki sportisti – već su pobedili jednog velikog protivnikasavladavši svoj invaliditet – a onda su izašli na svetsku scenu i doneli rezultat svojoj državi. Obećavamo da ćemo i u narednom periodu raditi s istom ozbiljnošću i posvećenošću“, kazao je Mićović.

Selektor i trener atletske paraolimpijske reprezentacije Vlastimir Golubović izrazio je uverenje da će njegovi takmičari nastaviti da nižu uspehe i na predstojećim takmičenjima i da će „u Riju biti bar ovoliko medalja“.

Na Evropskom prvenstvu u Svonsiju Miloš Mitić je osvojio srebro u bacanju čunja, Slobodan Miletić srebro u bacanju diska, a Miloš Zarićsrebro u bacanju koplja. Srebrnu medalju je osvojio i Miloš Grlica u bacanju koplja.

Kapiten reprezentacije Draženko Mitrović koji se okitio s dva odličja – srebrnom medaljom u bacanju kugle i bronzanom u bacanju koplja, rekao je da je ponosan na rezultate svojih kolega.

„Ovo su mladi momci, koji su tek u usponu i već prave rezultate. Nadam se da će s takmičenja u budućnosti biti još više medalja“, poručio je Mitrović.

Top