Отворено мултифункционално игралиште у Врњачкој бањи

Датум: 15.09.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је данас у Врњачкој Бањи тартанско мултифункционално игралиште површине 1.500 квадратних метара, које ће моћи да користе одбојкаши, рукометаши и кошаркаши.

„Изградњом оваквих терена развијамо и ширимо спортску инфраструктуру, што нам је један од главних циљева. Желимо да, као што сам више пута поновио, децентрализујемо спорт. Желимо да градимо терене широм Србије, да спорт буде доступан свој деци која желе њиме да се баве, али и врхунским спортистима, како би имали што боље услове за припреме“, рекао је Удовичић.

Vrnjačka banja 3

Он је нагласио да је развој спортског туризма веома важан и да ће се управоо мизграднјом оваквих терена повечћати број спиортиста који долазер на припреме из земље и иностранства.

„У сарадњи са Кошаркашким и Одбојкашким савезом чије су селекције имале припреме у Врњачкој Бањи ове године, повећали смо број ноћења за 10.000. Верујем да ће се тај број у наредној години повећати на 30.000, а све то од само једне тартанске коцке“, истакао је Удовичић.

Назад