Otvaranje Atletskog stadiona u Novom Pazaru

 

Danas je, nakon samo dve godine od početka radova, otvaren multifunkcionalni Atletski stadion u Novom Pazaru.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo i puno srce što je kraljica sportova danas dobila svoj dom, i to ovde u Novom Pazaru, rasadniku atletskih talenata. Želim da se zahvalim svim kolegama, celokupnoj Vladi na čelu sa premijerom, koji su prepoznali značaj jednog ovakvog projekta za sport Srbije i omogućili da, zajedno sa Novim Pazarom, izgradimo jedan ovako koristan i lep sportski objekat“, rekao je Udovičić.

Ministar se posebno zahvalio i svima koji su ove dve godine danonoćno radili na izgradnji ovog objekta, kao i ministru Rasimu Ljajiću koji je više nego kolegijalno bio angažovan i doprineo da se stadion završi u optimalnim rokovima i najkvatnije moguće u svakom segmentu. 

„Izgradnjom ovakvih objekata u  Srbiji, povećavamo kapacitete i omogućavamo ne samo najbolje uslove za naše sportiste, već ulažemo u razvoj sportskog turizma i na taj način postajemo lideri u regionu za pripreme sportista", istakao je Udovičić.

Atletski stadion je namenjen svima, kako profesionalnim sportistima, tako i rekreativcima, što ga čini posebno atraktivnim i važnim za ovaj deo Srbije, za ovaj region. Zahvaljujići ovom stadionu Novi Pazar postaje još jedan od centara sporta u komeće moći da se održavaju i međunarodna sportska takmičenja, da se organizuju treninzi klubova iz zemlje i regiona, atletskih nacionalnih reprezentacija, ali i bazične pripreme za druge sportove kao što su fudbal, košarka, odbojka, rukomet. Time ispunjavamo i jedan od prioritetnih ciljeva koji smo postavili, a to je decentralizacija sporta.

Top