Омладинска конференција Европске уније

Датум: 25.03.2015 | Категорија: Омладина,

У циљу успостављања и унапређења међународне сарадње и европских интеграција у области омладинске политике, Министарство омладине и спорта настоји да буде активни део свих међународних активности од значаја за младе, дајући допринос у креирању европске политике за младе и побољшању целокупног друштвеног положај омладине у нашој земљи.

С тим у вези, делегација Републике Србије, коју чине Снежана Клашња, помоћник министра (МОС), Јелена Стојановић (НАПОР) и Ивана Андрашевић (КОМС), позвана је да током летонског председавања Саветом министара Европске уније, учествује у раду Омладинске конференције Европске уније као и састанку државника задужених за младе. Конференција и састанак се одржавају у Риги (Летонија), од 23. до 27. марта 2015. године. Конференција окупља учеснике из 38 европских земаља, како званичнике институција које се баве младима, тако и омладинске представнике.

Циљ скупа је оснаживање младих за партиципацију у политичком животу европских држава. Конференција представља прилику за конструктивни дијалог свих субјеката омладинске политике и формулисање заједничких препорука у вези са активним омладинским учешћем у друштвеном животу.

Назад

Архива вести