Одржан 28. Београдски маратон

Датум: 18.04.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

На 28. Београдском маратону, који је одржан по јакој киши и температури од 13 степени, највише успеха имали су маратонци из Кеније и маратонке из Етиопије. Кенијци су освојили првих шест места а победнички трофеј освојио је Силас Санг. Најуспешнији домаћи такмичар и нови првак Србије у маратону био је Иван Мишкељин, с личним рекордом – 2:35,17. Победници полумаратона су Ана Суботић и Велимир Бојовић.

Знак за почетак маратона дали су министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Синиша Мали, светска рекордерка у скоку у даљ Галина Чистјакова, градски менаџер Горан Весић. Истовремено је одржана и Трка задовољства на пет километара на којој је учествовао велики број грађана.

,,Веома ме радује чињеница да је овогодишњи Београдски маратон оборио рекорд по броју учесника. Скоро 5.000 тркача, међу којима су учесници из целог света, говори о значају ове манифестације. Маратон је саставни део спортског живота Београда и наше земље. Пружањем подршке оваквим манифестацијама,  желимо да промовишемо спорт и рекреацију међу младима. Искрено бих волео да  једна од најпозитивнијих манифестација  и у  наредним годинама  на  улицама  Београда  окупља  овако  велики  број  учесника,  јер  тиме шаљемо  поруку  да  је  Србија  земља  спорта,  и  да  спортским  догађајима  и манифестацијама придајемо велики значај“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Назад

Архива вести