Obeležena druga godišnjica postojanja Univerzitetskog UNESKO kluba

Datum: 25.06.2015 | Kategorija: Omladina,

Pomoćnik ministra za omladinu, Snežana Klašnja 24. juna 2015. godine u Skupštini Grada Beograda prisustvovala je obeležavanju druge godišnjice postojanja Univerzitetskog UNESKO kluba.

Pozdravljajući skup, gospođa Klašnja istakla je da Ministarstvo omladine i sporta prepoznaje u UNESKU istinskog partnera za unapređenje položaja mladih, zbog čega je Ministarstvo sa zadovoljstvom prihvatilo poziv da bude deo Nacionalne komisije za saradnju sa UNESKO.

“Verujemo da svojim aktivnim učešćem možemo da doprinesemo s jedne strane-kvalitetu rada organizacije, kroz upoznavanje sa stavovima i potrebama mladih ljudi i sa druge strane – kvalitetu života mladih, kroz predstavljanje svih mogućnosti koje se mladima nude kroz UNESKO. Na nama je da u svojoj nacionalnoj i lokalnoj omladinskoj politici iskoristimo ono najbolje što UNESKO nudi mladima, te sa ponosom naglašavam da smo se pri izradi Nacionalne strategije za mlade za period 2015-2025. godina vodili UNESKO Operativnom strategijom za mlade za 2014-2021. godinu, baziranom na participativnosti i širokim konsultativnim procesima sa samim mladima oko svega što ih se direktno tiče“, ukazala je gospođa Klašnja.

Pozivu za obeležavanje druge godišnjice postojanja Univerzitetskog UNESKO kluba odazvali su se eminentni univerzitetski profesori, eksperti iz različitih oblasti, predstavnici diplomatskog kora, a ispred Ministarstva omladine i sporta prisustvovali su mu i Aleksandra Knežević, rukovodilac Grupe za međunarodnu saradnju i Miloš Radosavljević, koordinator Radne grupe Fonda za mlade talente.

Nazad