Нови Пазар добија атлетски стадион

Изградњу Атлетског стадиона заједнички финансирају Министарство омладине и спорта и градска управа Новог Пазара, а завршетак се очекује до краја године.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић истакао је да Влада Србије улаже у спортску инфраструктуру у свим крајевима наше земље.

Нови Пазар и околина дали су Србији бројне одличне спортисте, а међу њима је и много врхунских атлетичара. Задатак Владе је да једнако води рачуна о свим грађанима наше земље, без обзира на то где живе. Тим принципом води се и Министарство омладине и спорта које гради и обнавља спортску инфраструктуру у свим крајевима Србије. Део тога је и Атлетски стадион у Новом Пазару који ће омогућити добре услове за припреме професионалних такмичара, кроз организацију домаћих и међународних такмичења помоћи развоју економије и спортског туризма у овом делу земље, и допринети повећању броја људи који се рекреативно баве спортом“, казао је министар Удовичић.

Он је истакао да сви морају да имају услове за бављење спортом. „Спорт се мора учинити доступним свима, не сме да буде привилегија богатих или само људи који живе у престоници. Кроз серију инфраструктурних пројеката – како кроз изградњу нових објеката, тако и кроз реконструкцију постојећих – радимо на томе да свако ко жели да се рекреативно или професионално бави спортом, има добре услове да ту своју жељу оствари“, поручио је министар спорта.

Министар Удовичић захвалио је свима који помажу да Нови Пазар добије Атлетски стадион, посебно издвојивши потпредседника Владе Расима Љајића, градоначелника Меху Махмутовића и његов тим, као и представнике Атлетског савеза Србије.

Top