Министри Удовичић и Љајић обишли атлетски стадион у Новом Пазару

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и градоначелник Новог Пазара Нихад Бишевац обишли су данас радове друге фазе изградње атлетског стадиона у Новом Пазару.

Атлетски стадион на брду Хаџету, један од најлепших и најмодернијих у Европи, за пет дана биће центар окупљања атлетичара из региона. Нови Пазар ће 15. и 16. јула бити домаћин Првенства Балкана у атлетици за сениоре и сениорке, још једног међународног такмичења које се организује у Србији, а финансијски подражава Министарство омладине и спорта.

„Доказали смо да не постоје разлике, да је Нови Пазар подједнако битан као сваки други град у Србији, да нема привилегованих, да је и ово центар спорта, центар атлетике. Балканијада је прво такмичење које се организује на овом стадиону, чиме овај спортски објекат почиње да живи свој живот. Честитам свима на организацији Балканског првенства и верујем да ће Нови Пазар још једном показати да је добар домаћин“, нагласио је Удовичић.

На овој спортској манифестацији очекује се учешће 637 такмичара из 16 земаља као и бројни званичници на челу са председником Балканске атлетске федерације Добромиром Карамариновим.

„Показали смо да ниједно брдо не може да буде препрека, ако је то у интересу спорта и наше деце“, подсетио је министар Удовичић да су му својевремено, када је пре пар година долазио да види где ће се градити стадион, објашњавали да је то немогуће на брду.

„Желим посебно да се захвалим мом колеги министру Вањи Удовичићу који је веровао у овај пројекат и константно давао подршку, и материјалну и моралну, за разлику од неких који нису веровали да ће се на овом брду изградити овај велелепни стадион са пратећим објектима“, рекао је министар Љајић.

 „Организација Првенства Балкана у атлетици за сениоре и сениорке, резултат  је добре сарадње државе и локалне самоуправе, али и награда за резултате новопазарских атлетичара", рекао је градоначелник Нихад Бишевац.

Стадион има осам стаза за трчање, травнати терен површине 7.350м2, атлетску стазу површине 7.868м2, трибине капацитета око 2.500 места.

Објекат атлетског стадиона је мултифункционални спортски објекат на коме се поред одржавања међународних спортских такмичења, могу организовати тренинзи клубова из региона, атлетске репрезентације Србије али и организовање базичних припрема и за друге спортове као што су фудбал, кошарка, одбојка, рукомет. Осим професионалних спортиста будући корисници тог објекта ће бити и рекреативци.

 

 

 

Top