Ministar Vanja Udovičić posetio opštinu Šid

Vođeni obostrano korisni razgovori o uslovima za razvoj sporta i primeni omladinske politike

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić danas je posetio opštinu Šid, u nastavku akcije obilaska lokalnih samouprava širom Srbije.

Kroz otvorene i obostrano korisne razgovore vođene sa predstavnicima opštine, sportskim funkcionerima i sportistima – ministru Udovičiću su detaljno predstavljena najvažnija pitanja i izazovi u procesu stvaranja uslova za realizaciju konkretnih ciljeva za razvoj sporta na svim nivoima u ovoj opštini, i zajednički razmatrani predlozi za njihovo efikasno rešavanje. Posebna pažnja posvećena je i smernicama i aktivnostima u primeni omladinske politike, unapređenju uloge i uticaja Kancelarije za mlade i stipendiranju najboljih učenika kroz Fond za mlade talente Republike Srbije za stvaranje karijerne perspektive i profesionalno ostvarenje u našoj zemlji.

Priliku da se upoznaju sa ministrom Udovičićem na sportskom terenu i podele svoja iskustva i ambicije imali su i mladi članovi rukometnog kluba „Radnički 1958“ iz Šida i fudbalskog kluba „Sremac“ iz Berkasova – kojima je ministar poželeo ostvarenje vrednih sportskih rezultata kroz posvećenost treniranju, negovanje najviših vrednosti sporta i vođenje zdravog načina života – kao primer sugrađanima u njihovoj opštini.

„Veoma sam zadovoljan sadržajnim, direktnim i konstruktivnim razgovorima koji su vođeni danas sa predstavnicima opštine Šid, sportskim funkcionerima i sportistima – jer je jedino tako moguće uvideti šta je sve potrebno zajedno učiniti da bi se prevazišli izazovi u daljem razvoju sporta i primeni omladinske politike na svim nivoima u ovoj i drugim sredinama širom naše zemlje. Uspesi srpskog sporta se, osim na terenu i kroz takmičenja, ogledaju i u tome da nam omladina i ostali segmenti društva vode zdrav život u saglasnosti sa sportskim načelima i vrednostima – što će uvek predstavljati bitan preduslov za lični i kolektivni napredak – u obrazovnom i karijernom smislu. Zbog toga je izuzetno važno da iskoristimo ove prilike da otvoreno i odgovorno razmenimo informacije i mišljenja -  i odredimo zajedničke akcije i ciljeve našeg delovanja. Tako ćemo potvrditi da smo u istom timu – koji će ostvarivati željene rezultate u razvoju omladine i sporta širom Srbije!“ istakao je ministar Udovičić u obraćanju predstavnicima medija tokom posete opštini Šid.

 

Top