Ministar Vanja Udovičić posetio opštine Bajina Bašta i Ljubovija

Vođeni korisni razgovori o razvoju sporta na svim nivoima i primeni omladinske politike, uručena donacija u sportskoj opremi

U okviru programa obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio opštine Bajina Bašta i Ljubovija.

Tokom boravka u Bajinoj Bašti, ministar Udovičić obišao je OŠ „Rajak Filipović“ i družio se na sportskom terenu sa članicama ženskih odbojkaških klubova „Drina“ i „Tara“ i omladincima FK „Sloga“.  Ovom prilikom, kao i tokom posete OŠ „Vuk Karadžić" u Ljuboviji, uručena je donacija u sportskoj opremi.

Na sastanku sa predstavnicima opština i lokalnim sportskim funkcionerima, ministar Udovičić je istakao važnost predanog i stručnog rada na unapređenju uslova za razvoj sistema sporta i sportske infrastrukture i stvaranju perspektive za napredak mladih kroz realizaciju ciljeva omladinske politike Vlade Srbije. Posebna pažnja posvećena je aktuelnim pitanjima i izazovima sa kojim se institucije opština susreću u ovim oblastima, kao i načinima na koje se saradnja sa Ministarstvom omladine i sporta i drugim nadležnim institucijama u sistemu sporta i omladinskih struktura može dalje unaprediti i intezivirati. Razmenjene su i informacije o trenutnom stanju u lokalnim sportskim savezima, ulozi sporta u školama, organizaciji sportskih manifestacija i rekreativnog sporta - i planovima za renoviranje i unapređenje sportske infrastrukture. Posebna pažnja pridata je i ulozi Kancelarije za mlade, promociji aktivnosti volonterskog centra i uloge sporta u afirmaciji pozitivnih vrednosti i zdravog načina života kod mladih ovih okruga.

“Veoma sam zadovoljan razgovorima koje smo danas vodili sa predstavnicima opština Bajina Bašta i Ljubovija. Iskoristili smo priliku da se direktno pozabavimo pitanjima i izazovima koji prate rad lokalnih institucija u ovim oblastima, kako bismo formulisali načine efikasne saradnje i ciljeve u neposrednoj budućnosti i srednjem roku. Postignuto je razumevanje o važnosti da se obezbedi stalni i održivi razvoj sistema sporta – što će nam omogućiti da još efikasnije primenjujemo mere omladinske politike Vlade Republike Srbije u ovom regionu. Opštine Bajina Bašta i Ljubovija prepoznate su po dugoj, bogatoj i raznovrsnoj tradiciji aktivnog i zdravog načina života i ljubavi prema sportu – i biće nam zadovoljstvo i dužnost da zajednički radimo na njenom održanju i razvoju. U skladu sa tim, daljom promocijom programa i unapređenjem aktivnosti institucija koje se bave životnom i karijernom perspektivnom mladih ovih krajeva ćemo doprineti što ravnomernijem razvoju regiona širom Srbije – i pružanju jednakih šansi mladima da steknu sposobnosti i znanja koja će im biti dragocena za razvoj i napredak u svakom smislu. Ostajemo posvećeni ostvarenju svih važnih ciljeva iz oblasti omladine i sporta – u istom timu, otvoreno i odgovorno!“ naglasio je ministar Udovičić, rezimirajući utiske današnjih poseta.

 

Top