Министар Удовичић угостио представнике Кровне организације младих Немачке

Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић одржао је састанак са  представницима Кровне организације младих Немачке који у склопу билатералне посете бораве у Београду. На састанку је поред министра Удовичића присуствовала помоћница министра Снежана Клашња и представници Кровне организације младих Србије.

 ,,Србија има развијену омладинску политику, стратешка документа и успостављене структуре у омладинском сектору али још више треба да радимо  пре свега на запошљивости младих и њиховом већем активизму, што ћемо дефинисати  и кроз измене Закона о младима, које припремамо у сарадњи са младима и ваша искуства ће нам бити јако корисна“, истакао је министар Удовичић.

Током састанка млади из Немачке упознати су са основним елементима омладинске политике у Србији и стратешким документима. Посебно интересовање гости из Немачке исказали су за информисање о сарадњи са кључним партнерима на локалном, националном и међународном нивоу, приоритетима у различитим областима, досадашњoj сарадњи са Савезном Републиком Немачком, а разговарано је и о могућностима даљег унапређења сарадње у области омладинског сектора.

„Имамо одличну сарадњу са Кровном организацијом младих Србије и заједно у Европском форуму младих  заступамо интересе младих. Изузетно смо заинтересовани за рад регионалне канцеларије за сарадњу младих на Западном балкану  и желимо да допринесемо  са нашим искуствима  већем учешћу младих у друштвеном животу, неговању културе толеранције и развоју заједничких пројеката“, рекао Robert Werner, генерални секретар Асоцијације немачке омладине у Европи.

Билатерална посета Кровне организације младих Немачке једна је од првих активности у оквиру сарадње са Кровном организацијом младих Србије која је започета 2016. године у циљу размене примера добрих пракси и развијања нових модела сарадње од заједничког интереса.

У склопу посете Србији, представници Кровне организације младих Немачке састаће се и са представницима неких од највећих савеза и удружења из Србије: Националном асоцијацијом практичара/ки омладинског рада, Националном асоцијацијом канцеларија за младе, Младим истраживачима Србије, Београдском отвореном школом, Унијом средњошколаца Србије, Београдским центром за људска права.

 

Top