Ministar Udovičić u poseti Jablaničkom okrugu

Otvoren i sadržajan razgovor o važnosti sveobuhvatne saradnje na razvoju sporta i delovanju u interesu napretka mladih, donirana sportska oprema OŠ “Gornja Jablanica“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Jablanički okrug i imao priliku da vodi otvoren i sadržajan razgovor sa predstavnicima okruga o razvoju sistema sporta i ostvarenju omladinske politike u ovom delu naše zemlje.

Sagovornici su ostvarili punu saglasnosti u pogledu važnosti sveobuhvatne saradnje na razvoju sporta, obnovi i izgradnji sportske infrastrukture, promociji školskog sporta kao osnove za zdrav i pravilan razvoj naše dece - i sistemskom delovanju u interesu karijernog i životnog napretka omladine ovog kraja.

Donirana je oprema Osnovnoj školi “Gornja Jablanica“ – sa naglaskom na značaj školskog sporta i važnosti pružanja što boljih uslova za bavljenje sportom deci - kako bi od najranijih dana bila upućena na njega i vrednosti koje se njime afirmišu.

“Vodili smo otvorene i sadržajne razgovore sa predstavnicima Jablaničkog okruga po najvažnijim pitanjima iz oblasti omladine i sporta, i veoma sam zadovoljan time što smo odredili veći broj konkretnih predloga za sveobuhvatno delovanje u ostvarenju glavnih ciljeva u predstojećem periodu. Obnova i izgradnja sportske infrastrukture širom Jablaničkog okruga prioritetna je u smislu stvaranja uslova za primenu uloge i uticaja sporta na svim nivoima u društvu. Želja nam je da kroz taj i druge načine doprinesemo razvoju školskog sporta kao osnove za zdrav i pravilan razvoj naše dece, a da – u domenu sprovođenja omladinske politike – zajedno učinimo velike i nove korake ka sistemskom delovanju u interesu karijernog i životnog napretka mladih ovog kraja. U ispunjenju ovih dragocenih ciljeva – svi oblici podrške i proaktivnog delovanja će uvek biti najvažnija obaveza Ministarstva omladine i sporta, i drago mi je što ćemo se njima baviti otvoreno i odgovorno - u pravom timskom duhu!“ istakao je ministar Udovičić u izjavi za medije.

Top