Ministar Udovičić sa predsednikom Svetske atletske federacije Sebastianom Kouom

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je danas u Palati Srbija predsednika Svetske atletske federacije. Sebastian Kou, predsednik Svetske atletske federacije je u poseti Beogradu povodom međunarodnog takmičenja, III Serbian open indoor meeting, koji se održava danac u Atletskoj dvorani na Banjici.

Na sastanku, kome se prisustvovali i državni sekretar Predrag Peruničić, pomoćnik ministra Darko Udovičić, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, se razgovaralo i o tome da Srbija dobije organizaciju Setskog dvoranskog prvenstva i Evropskog atletskog prvenstva na otvorenom 2024. godine.

Ministar Udovičić je istakao da je ponosan što je Beograd danas domaćin još jednog međunarodnog atletskog takmičenja i naglasio da organizacijom velikih međunarodnih takmičenja u Srbiji želimo da privučemo ne samo brojne takmičare, nego i veliki broj turista koji bi tim povodom posetili našu zemlju.

Predsednik Svetske atletske federacije, Sebastijan Kou izuzetno pozitivno je ocenio uložen trud ministra Udovičića u podršci i pomoći za organizacju međunarodnih takmičenja, kao i rad Atletskog saveza Srbije. Istakao je da nijedna vlada do sada nije toliko uradila za promociju  atletike i sporta, kao Vlada Republike Srbije, što potvrđuje i odlična organizacija Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine, ali i to da je u prethodne tri godine izgrađeno deset atletskih staza, dve zatvorene hale i atletski stadion u Novom Pazaru.

„Želimo da organizujemo još više međunarodnih takmičenja, da unapredimo sportsku infrastrukturu u zemlji, povećamo kapacitete, obezbedimo optimalne uslove i tako postanemo lider u regionu i kao organizatori velikih međunarodnih takmičenja i kao zamlja koja ima odlične uslove za pripreme sportista“, istakao je ministar Udovičić.

 

 

 

 

 

 

Top