Министар Удовичић са децом из Европе - Београд ће наредних дана бити престоница радости и дружења

Министар омладине и спорта Вања Удовичић приредио је са министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Даријом Кисић пријем за децу која су учесници манифестације ”Радост Европе”.

Министар Удовичић је пожелео добродошлицу гостима из Европе и изразио захвалност нашој деци и њиховим породицама који су их угостили и још једном показали да је Србија земља гостољубивих и љубазних домаћина. 

”Било нам је огромно задовољство да се дружимо са децом из Европе која су гости Србије поводом манифестације ”Радост Европе”. Ова манифестација која већ више од пола века слави детињство и негује другарство међу децом широм Европе ствара пријатељства за цео живот. Деца су нас и овога пута уверила да за дружење и стварање нових пријатељстава није важно којим језиком говорите и да ли се разумете, јер за загрљаје и осмехе, којих је било напретек, то није потребно. Поруке другарства, разумевања, мира, љубави и радости које шаљу учесници ове манифестације су поуке и нама старијима и то је оно што ми треба да научимо од њих. Захваљујући њиховим осмесима и раздраганим лицима Београд ће наредних дана бити престоница радости и дружења!”, изјавио је министар Удовичић.

Top