Ministar Udovičić posetio srpske sportiste na Specijalnoj olimpijadi

Nastavićemo da podržavamo sve programe Specijalne olimpijade Srbije – ističe Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Abu Dabiju bio sa srpskim sportistima koji našu zemlju predstavljaju na Letnjim svetskim igrama Specijalne olimpijade.

Ministar Udovičić naveo je da sport ima posebnu i vrednu ulogu u socijalnoj inkluziji koja jedno društvo čini odgovornim prema svim svojim građanima.

“Moja je privilegija što sam ovde sa vama i ponosan sam kada vidim sa koliko energije i želje predstavljate našu zemlju. Vaša motivisanost, upornost i posvećenost primer su za sve nas. Želim vam mnogo sreće na predstojećim takmičenjima, za mene ste svi vi već pobednici i osvajači najsjajnije medalje“, rekao je ministar Udovičić u obraćanju sportistima.

Uz podršku Ministarstva omladine i sporta delegacija Specijalne olimpijade Srbije broji 117 članova i deo je Letnjih svetskih igara, najvećeg svetskog humanitarnog sportskog događaja na kojem se takmiči 7.000 sportista iz 190 zemalja.

Ministar Udovičić imao je i niz bilateralnih sastanaka sa kolegama iz celog sveta i predstavnicima programa Specijalna olimpijada na evropskom i svetskom nivou.

Top