Ministar Udovičić posetio opštinu Kula i uručio vrednu donaciju u sportskoj opremi školama

U nastavku svog redovnog programa obilaska obrazovnih ustanova i sportskih zdanja i klubova širom Srbije, Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je danas posetio opštinu Kula - prosperitetnu multietničku, multikulturalnu i ekonomsku sredinu zapadno-bačkog okruga, u kojoj se nastavni program izvodi u devet škola, a sportom se bave meštani svih generacija kroz aktivnosti 58 sportskih klubova.

Prilikom posete jednoj od škola sa najdužom tradicijom u Vojvodini, OŠ „Petefi brigada Kula“, Ministar Udovičić je obišao i nedavno renoviranu fiskulturnu salu po najvišim svetskim standardima i uručio vrednu donaciju u sportskoj opremi njenim učenicima. Tokom druženja i razgovora sa Ministrom, oni su predočili njihove želje i planove za dalje školovanje – uz obostranu saglasnost da je bavljenje sportom sadržaj koji je jedan od najkorisnijih za zdravo odrastanje, druženje i sticanje važnih navika za prevazilaženje svih izazova i postizanje uspeha u karijeri i tokom života.

Ministar Udovičić je zatim obišao i trofejni RK „Crvenka“, proslavljeni rukometni klub sa svojevremeno zapaženim uspesima i na evropskom nivou, koji je reprezentativnoj sceni naše zemlje dao nekoliko istaknutih asova. Prisustvo treningu prvog tima muške selekcije kluba poslužilo je za sadržajan razgovor Ministra sa njegovim članovima i upravom o njihovim planovima za aktuelnu takmičarsku sezonu, uslovima u kojima se ovaj važan sport za zapadno-bački okrug razvija i daljim aktivnostima na još većoj popularizaciji rukometa među omladinom kako bi se bogata i trofejna tradicija rukometa uspešno nastavila.

Na kraju posete opštini Kula, Ministar Udovičić je obišao i školu „20. oktobar“ u mestu Sivac. Zanimljiva i po tome što sprovodi i najsavremeniji oblik obrazovanja kroz dve stalno umrežene informatičke učionice sa velikim brojem računarskih jedinica – koja ujedno služi i za obuku nastavnog osoblja, škola raspolaže i brojnim drugim sadržajima koje učenicima pruža izuzetne uslove za šire obrazovanje, upražnjavanje raznih van-nastavnih aktivnosti i bavljenje sportom. Deo vredne sportske opreme koje je Ministarstvo omladine i sporta tom prilikom doniralo školi učenici su iskoristili kako bi svoj talenat prikazali u aktivnom druženju u sportskoj sali škole sa Ministrom Udovičićem – tokom čega je nastalo nekoliko lepih fotografija za sećanje sa ovog jedinstvenog sportskog časa.

„Srećan sam što sam se tokom ove posete opštini Kula uverio u razumevanje važnosti i svesrdnu podršku aktuelnim aktivnostima Ministarstva, čiji cilj je sistematsko obezbeđivanje najboljih savremenih  uslova za razvoj obrazovanja - koje će mladima omogućiti da prepoznaju svoj potencijal, definišu ciljeve njihovog daljeg stručnog usavršavanja i afirmišu se i ostvare kao zadovoljni članovi našeg društva. Uz to, daljim razvojem sportske infrastrukture, trenažnih, rekreativnih i takmičarskih programa i opštih uslova za bavljenje sportom – učinićemo sve da sport zauzme još važniju ulogu kao sadržaj koji će – od predškolskog doba do rekreativnih uzrasta – svim stanovnicima ovog kraja i Srbije odrastanje i život učiniti zdravijim, srećnijim i kreativnijim!“ istakao je Ministar Vanja Udovičić po okončanoj poseti.

Top