Министар Удовичић посетио општине Врбас и Бачки Петровац

Разговор о значају неговања традиције и даље афирмације спорта у циљу стварања здравог друштва, унапређењу спортске инфраструктуре и развоју перспективе омладине; додељена спортска опрема за две основне школе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је у оквиру обиласка локалних самоуправа обишао Врбас и Бачки Петровац и том приликом је са представницима општина разговарао о даљем унапређењу услова за развој система спорта и развоја перспективе омладине тог краја.

Министар Удовичић је на почетку дана посетио Рукометни клуб “Врбас“ и Женски одбојашки клуб “Сутјеска“ из Бачког Доброг Поља, приликом чега се дружио на спортском терену са младим спортистима и разговарао о њиховим спортским циљевима и изазовима. Додељен је и вредан комплет спортске опреме Основној школи “Вук Караџић“, на радост присутних ученика и професора.

У наставку посете, министар Удовичић је обишао Фудбалски клуб “Младост“ из Бачког Петровца, а кроз упознавање са дечацима и девојчицама из Одбојкашког клуба “Младост“ имао прилике да се увери у значај спорта за њихово одрастање и здрав развој. На крају посете додељен је комплет спортске опреме и ученицима Основне школе “Јан Чајак“.

“Срећан сам што сам данас током посета општина Врбас и Бачки Петровац имао прилике да обавим садржајне и корисне разговоре са представницима локалне власти, али и младим спортистима и ђацима овога краја. Обострано смо констатовали важност још веће повезаности и сарадње на остварењу заједничких циљева од највећег и дугорочног значаја – активно укључивање што већег броја грађана свих узраста у систем спорта како бисмо позитивно утицали на вођење здравог начина живота и афирмације вредности спорта у свим друштвеним слојевима – нарочито међу најмлађима.“, нагласио је министар Удовичић.

Top