Министар Удовичић посетио општине Мали Иђош и Србобран

Разговори са представницима општина о блиској сарадњи на развоју спортских организација и инфраструктуре, афирмацији омладине; додељена спортска опреме ОШ “Никола Ђурковић“

У оквиру акције обиласка локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио општине Мали Иђош и Србобран – у којима је имао прилику да води корисне разговоре са представницима општина, младим спортистима и спортским функционерима овога краја.

Приликом сусрета са представницима општине Мали Иђош истакнута је важност наставка блиске сарадње у пружању подршке спортским организацијама, развоју спортске инфраструктуре, промоцији спорта ради одржавања његове значајне традиције и програмима за друштвену афирмацију и професионални напредак младих. Уприличено дружење са спортистима ФК „Његош" из Ловћенца и РК „Јадран“ из Фекетића, а додељен је и комплет спортске опреме и реквизита ОШ „Никола Ђурковић“ из Фекетића.

Током разговора и дружења са представницима општине Србобран, омладинцима, спортистима и спортским функционерима ОКК, ЖКК и ФК "Србобран“, министар Удовичић је нагласио важност подршке школском и предшколском спорту за правилан развој омладине и делотворни вид улагања у здравље становника овог краја Србије.

“Водили смо отворене и корисне разговоре са представницима општина Мали Иђош и Србобран, спортским функционерима и спортистима - и дошли до закључка да само заједничким и одговорним радом можемо даље да напредујемо у реализацији вредних циљева из области спорта и омладине. Посебну пажњу смо посветили подршци спортским организацијама, развоју спортске инфраструктуре и промоцији спорта ради одржавања његове значајне традиције у овом крају. У домену реализације омладинске политике, истакнута је важност покретања пројеката којима би се младима помагало да стекну нове способности ради унапређења свог положаја на тржишту рада и афирмације своје улоге у друштву, у чему важну улогу има и наставак успешне сарадње путем стипендија Фонда за младе таленте.“, изјавио је министар Удовичић и потом додао:

“Нарочито сам срећан зато што у општини Србобран свако насељено место има спортску дворану, фудбалско игралиште и отворене спортске терене за рукомет, кошарку и одбојку. Адекватна инфраструктура основни је предуслов да се људи свих генерација привуку спорту, а подршка школском и предшколском спорту представља дугорочно улагање у здравље људи. Ови запажени резултати су најбоља потврда наше отворене и одговорне сарадње и јединственог тимског духа – и Министарство ће са задовољством наставити са пружањем подршке у реализацији сродних активности и програма!“ закључио је министар Удовичић.

Top