Ministar Udovičić posetio opštine Bela Crkva i Kovin

Razgovori o aktuelnoj situaciji u sistemu sporta i uslovima za primenu omladinske politike, uz korisne razgovore i druženje sa mladim sportistima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, u okviru programa obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, posetio opštine Bela Crkva i Kovin.

Tom prilikom ministar Udovičić je obavio sadržajne i korisne razgovore sa lokalnim predstavnicima i sportskim funkcionerima o aktuelnoj situaciji u sistemu sporta i uslovima za primenu omladinske politike u tim opštinama, sa posebnom pažnjom posvećenom važnosti zajedničkog rada na poboljšanju uslova za razvoj sporta za sve generacije, prateće infrastrukture i perspektive omladine ovog kraja. Posebna pažnja posvećena je realizacije projekta izgradnje sportske sale u Beloj Crkvi, kao i budućoj izgradnji bazena i završetku opremanja sale za male sportove u Kovinu.

U Beloj Crkvi, ministar Udovičić je družio sa sportistima iz KK “Bela Crkva“ i FK “BAK“, koji slavi 100 godina postojanja, dok je sportska oprema donirana OŠ “Dositej Obradović“. U Kovinu je upriličen susret sa mladim sportistima FK „Jedinstvo“,FK „Kolonija“ i Ženskog FK „Nova Kolonija“, uz donaciju sportske opreme OŠ “Predrag Kožić“ iz Dubovca, opština Kovin.

“Veoma sam zadovoljan današnjim razgovorima i konkretnim predlozima koji su izneti kako bismo se što efektnije rešili glavna pitanja u daljem procesu razvoja sistema sporta i primeni omladinske politike u ovim opštinama. Posebno mi je drago što se veliki broj omladine redovno bavi sportom na svim nivoima - i što je se u sportskim klubovima u ovom kraju naročita pažnja poklanja mlađim kategorijama. Sa još većom posvećenošću ćemo sarađivati i na primeni ciljeva omladinske politike u ovim opštinama, uključujući i nastavak stipendiraa srednjoškolaca i studenata kroz Fond za mlade talente. Nastavljamo predano da radimo na realizaciji svih ključnih zamisli iz oblasti omladine i sporta – u istom timu, otvoreno i odgovorno!“, rekao je ministar Udovičić u izjavi medijima.

Top